Stefan Al

Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia

Testimomi complet
Play

 

0:00:00
/
0:00:00
| Min. 16:57 | Quan pensem en la infraestructura, com infraestructura grisa, només té un objectiu. Així que penseu en un dic, només pot bloquejar, o una canonada de formigó només pot moure aigua. Però si tenim la solució basada en la infraestructura verda, com una duna, aconsegueix molt més que això. Es converteix en part del paisatge, pot convertir-se en un espai públic que la gent pot gaudir i caminar, i es converteix en una oportunitat perquè els ecosistemes prosperen.
Stefan Al

Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia

| Min. 17:30 | La frontera entre l'oceà i la terra és extremadament fèrtil per als ecosistemes. Així que, si la convertim en una frontera grisa, no té cap possibilitat de sobreviure, però si la convertiu en una vora verda, hi ha moltes oportunitats perquè les diferents espècies prosperen. Nova York, en lloc d'adoquins de formigó, [té] pedres produïdes a mida dissenyades de tal manera que puguen acomodar la població d'ostres. I les ostres són meravelloses per als ports perquè netegen l'aigua. Així que ajuden a purificar l'aigua i, al mateix temps, la gent de Nova York estima realment les ostres per menjar, de manera que estimula l'economia. I l'utilitzen com a eina educativa. Així que els nens i nenes de l'escola, van allà i veuen com es cultiven les ostres i com es recol·lecten.
Stefan Al

Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia

| Min. 42:33 | S’ha de canviar el procés d'una enginyeria amb un sol focus, o una enginyeria amb un enfocament dur, per una mirada multidisciplinària, amb agents diversos i un enfocament col·laboratiu que mira l'oportunitat de manera holística. [...] [Açò] suposa una millora del procés, perquè s’obtenen múltiples punts de vista i beneficis d’aquesta infraestructura.
Stefan Al

Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia

| Min. 45:13 | Les institucions no s'han format amb enfocament holístic. Es pot incloure a la ciutadania per discutir assumptes de manera col·laborativa, formar visions comunes i intentar arribar a solucions més perdurables, més sostenibles i holístiques. Després d'això, es pot pensar en com organitzar una estructura [de planificació amb enfocament holístic] a llarg termini.
Stefan Al

Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia

Bio

Stefan Al, PhD RA LEED AP Com a arquitecte i dissenyador urbà holandés amb seu a Nova York, Stefan Al treballa en el disseny de desenvolupaments d'ús mixt, plans directors i torres de gran alçada a tot el món. S'ha centrat en qüestions urgents relacionades amb el disseny de projectes a gran escala dins de la ciutat contemporània, com ara l'alta densitat, la mobilitat sostenible i la resiliència urbana. En aquest treball, pot extreure de la seua extensa investigació i vuit llibres que han estat àmpliament aclamats, com ara el Wall Street Journal, Architectural Record, The Times i NPR. A més del seu treball com a arquitecte en exercici, va exercir com a resident de TED, professor a diverses institucions com Virginia Tech i la Universitat de Columbia, i assessor de diversos governs de la ciutat, inclòs Hong Kong.

Enllaços d’interés

Idees de les que participa

XV
El sistema de planificació i gestió de les infraestructures portuàries ha de respondre a l’evolució de l’economia i de les demandes i els drets de les persones, això requereix una perspectiva multidisciplinària i innovadora.
Saber més →

Innovem en els processos de planificació portuària

Amb
Gabriella Gómez-Mont
Laleh Khalili
Stefan Al
XIV
La mirada cap al futur i el model de governança desitjat requereixen noves garanties i ferramentes. L’obertura de canals d’accés democràtics per a la informació i la presa de decisions cap a una comunitat portuària amplia és una de les principals garanties de bona gestió i desenvolupament sostenible.
Saber més →

Processos oberts i transparents de presa de decisions

Amb
Diane Oshima
Gabriella Gómez-Mont
Laleh Khalili
Stefan Al
XII
Si pensem el front litoral com un espai públic de la ciutat aquest ha de ser accessible, inclusiu i saludable. Per això, la seua materialització deu potenciar la reducció de desigualtats de salut al seu entorn i garantir la qualitat de l’aire, la connexió amb l’aigua i l’apropiació ciutadana.
Saber més →

Entenem el front litoral com un actiu de salut i benestar

Amb
Katy Fox-Hodess
Stefan Al
X
L’adaptació al canvi climàtic requereix un nou enfocament cap a les infraestructures: cal passar del control a la convivència amb les dinàmiques de l’aigua. Hem d’activar estratègies de resiliència i atendre a les variables lentes per conviure amb la modificació de cabals fluvials i pujades del nivell del mar.
Saber més →

Convivim amb l’aigua

Amb
Diane Oshima
Miriam García García
Stefan Al
III
Els espais portuaris han de repensar-se per continuar sent actius de progrés. A la vegada que mantenen els seus atributs bàsics d’espais oberts d'intercanvi, han de poder adaptar-se a canvis futurs d’oferta i demanda; per això, les seues prioritats han de ser definides incorporant veus representatives diverses.
Saber més →

Un actiu de progrés social i econòmic

Amb
Stefan Al
Laleh Khalili
Gabriella Gómez-Mont