Stefan Al
Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia
Testimomi complet
| Min. 16:57 | Quan pensem en la infraestructura, com infraestructura grisa, només té un objectiu. Així que penseu en un dic, només pot bloquejar, o una canonada de formigó només pot moure aigua. Però si tenim la solució basada en la infraestructura verda, com una duna, aconsegueix molt més que això. Es converteix en part del paisatge, pot convertir-se en un espai públic que la gent pot gaudir i caminar, i es converteix en una oportunitat perquè els ecosistemes prosperen.
Stefan Al
Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia
| Min. 17:30 | La frontera entre l'oceà i la terra és extremadament fèrtil per als ecosistemes. Així que, si la convertim en una frontera grisa, no té cap possibilitat de sobreviure, però si la convertiu en una vora verda, hi ha moltes oportunitats perquè les diferents espècies prosperen. Nova York, en lloc d'adoquins de formigó, [té] pedres produïdes a mida dissenyades de tal manera que puguen acomodar la població d'ostres. I les ostres són meravelloses per als ports perquè netegen l'aigua. Així que ajuden a purificar l'aigua i, al mateix temps, la gent de Nova York estima realment les ostres per menjar, de manera que estimula l'economia. I l'utilitzen com a eina educativa. Així que els nens i nenes de l'escola, van allà i veuen com es cultiven les ostres i com es recol·lecten.
Stefan Al
Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia
| Min. 42:33 | S’ha de canviar el procés d'una enginyeria amb un sol focus, o una enginyeria amb un enfocament dur, per una mirada multidisciplinària, amb agents diversos i un enfocament col·laboratiu que mira l'oportunitat de manera holística. [...] [Açò] suposa una millora del procés, perquè s’obtenen múltiples punts de vista i beneficis d’aquesta infraestructura.
Stefan Al
Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia
| Min. 45:13 | Les institucions no s'han format amb enfocament holístic. Es pot incloure a la ciutadania per discutir assumptes de manera col·laborativa, formar visions comunes i intentar arribar a solucions més perdurables, més sostenibles i holístiques. Després d'això, es pot pensar en com organitzar una estructura [de planificació amb enfocament holístic] a llarg termini.
Stefan Al
Arquitecte, urbanista i professor a l’Universitat de Columbia
Bio
Stefan Al, PhD RA LEED AP Com a arquitecte i dissenyador urbà holandés amb seu a Nova York, Stefan Al treballa en el disseny de desenvolupaments d'ús mixt, plans directors i torres de gran alçada a tot el món. S'ha centrat en qüestions urgents relacionades amb el disseny de projectes a gran escala dins de la ciutat contemporània, com ara l'alta densitat, la mobilitat sostenible i la resiliència urbana. En aquest treball, pot extreure de la seua extensa investigació i vuit llibres que han estat àmpliament aclamats, com ara el Wall Street Journal, Architectural Record, The Times i NPR. A més del seu treball com a arquitecte en exercici, va exercir com a resident de TED, professor a diverses institucions com Virginia Tech i la Universitat de Columbia, i assessor de diversos governs de la ciutat, inclòs Hong Kong.